Sodexo sai parhaan arvosanan SAMin Kestävän kehityksen vuosikirjassa jo 12. kerran peräkkäin

7.3.2019

SAM-palkinto antaa tunnustusta yrityksille, jotka ovat osoittaneet vahvaa kehitystä yritysvastuussa.

Maailman johtava elämänlaatua parantavien palveluiden tarjoaja Sodexo on jälleen valittu maailman kestävimmin toimivien yritysten joukkoon. Sodexo palkittiin Gold Class -kunniamaininnalla SAMin vuotuisessa Kestävän kehityksen 2019 vuosikirjassa. Sodexo arvioitiin toimialansa parhaaksi yritykseksi vastuullisuudessa jo kahdennentoista kerran peräkkäin. Sodexon tulos oli 75 prosenttia, kun alan keskimääräinen tulos sijoittui 16 prosenttiin.

Tunnustuksen saaminen kertoo Sodexon vahvasta sitoutumisesta yrityksen Better Tomorrow 2025 -yhteiskuntavastuuohjelmaan. Se koostuu yhdeksästä sitoumuksesta, joiden avulla Sodexo haluaa vahvistaa  vastuullisuuden kulttuuria kaikilla Sodexon liiketoiminnan osa-alueilla. Ohjelma korostaa lisäksi yrityksen tärkeää asemaa globaalien haasteiden torjumisessa, mihin lukeutuvat yhdenvertaisuuden edistäminen paikallisessa liiketoiminnassa, sukupuolten välisen tasa-arvon lisääminen ja ruokahävikin vähentäminen. Jokainen sitoumuksista on linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa. Sitoumuksille on asetettu selkeät tavoitteet, joiden saavuttamista yhtiö mittaa jatkuvasti.

Lisätietoja SAMin Kestävän kehityksen vuosikirjasta

Johtava kestävän kehityksen investointeihin erikoistunut varainhallintayritys RobecoSAM julkaisee vuosittain kestävän kehityksen investointeihin keskittyvän “Kestävän kehityksen vuosikirjan”. Kirja arvioi tänä vuonna maailman johtavien yritysten vastuullisuuden tason ja esittelee top 15 prosenttiin sijoittuvat yritykset kultakin alalta. Parhaat yritykset palkitaan Kulta-, Hopea- ja Pronssitunnustuksilla. Vuotuiseen yritysvastuuarviointiin (Corporate Sustainability Assessment, CSA) osallistui 2 686 yritystä.

Lisätietoja löydät RobecoSAMin Kestävän kehityksen vuosikirjasta.

SAMin Kestävän kehityksen logo