
Suurin osa eli 65 % ravintolatoiminnan energiankulutuksesta menee lämmitysenergiaan ja seuraavaksi suurin energiasyöppö on itse aterioiden valmistamiseen, kylmäsäilytykseen sekä astioiden pesuun tarvittava energia joka muodostaa n. 26 % kokonaisenergiankulutuksesta. Viikolla 41 vietetään energiansäästöviikkoa ja kampanjoidaan #AstettaAlemmas energiansäästövinkkien avulla.
Sodexo ravintoloissa osallistumme kampanjoimaan, että sähköä riittää tulevalla lämmityskaudella kaikille arjen tarpeisiin. Käytämme ainoastaan vihreää sähköä ja kiinnitämme erityistä huomiota omiin toimintatapoihimme, kuten siihen milloin keittiölaitteet laitetaan päälle ja varmistamme myös laitteiden säännönmukaisen puhdistuksen ja huollon. Sähkön riittävyyteen pidemmällä aikavälillä voidaan vaikuttaa sillä, että me kaikki muutamme toimintaamme pienillä energiaa säästävillä teoilla.
Lisää vinkkejä mm. kevyempään kaasujalkaan ja kestävämpään työmatkaan sekä kodin astetta säädetympiin LVIS ratkaisuihin löytyy astettaalemmas.fi/saastovinkit sivuilta.