Keväisiin juhlapyhiin vahvasti liittyvät perinneleivokset kuten Runebergintorttu ja laskiaispulla ovat rakkaita monelle suomalaiselle. Kevättalvi onkin varsinaista herkkusuiden aikaa, sillä silloin vietetään myös mm. ystävänpäivää sekä kansainvälistä naistenpäivää.

Laskiaissunnuntaita vietetään viikolla 8, jolloin usealla paikkakunnalla vietetään hiihtolomia. Koska laskiaispullilla herkutellaan vain kerran vuodessa, päätimme että Sodexon ravintoloissa ja kahviloissa pidennetään pullasesonkia vähintään kaksi viikkoa kestäväksi – ainakin niin kauan, kun suosittuja pullia riittää.

Mantelimassalla, hillolla vai menikö ihan överiksi?

Legendan mukaan laskiaispullan, kuten sen tunnemme, kehitti nuori leipuripoika Ruotsissa jo 1700 luvulla. Pulla halkaistiin, sen sisus kaiverrettiin ja pullamössöön sekoitettiin mantelimassaa.  Näin leipuripoika valmisti kaikkien aikojen parhaan pullan. Suomessa myyntitilastojen mukaan hillo-kermatäyte vie perinteisesti voiton, mutta tässäkin on alueellisia eroja. Katso kumpi täyte vie voiton sinun asuinalueellasi

Perinteisesti täytettyjen pullien rinnalle on tullut myös esimerkiksi toffee- tai suklaatäytteisiä pullia ja myös vegaanisia tuotteita. Kokeilunhaluisimmat täyttävät pullansa täysin makea-överisti tai kokeilevat suolaista versiota. Osassa ravintoloitamme ja kahviloitamme järjestetään laskiaispullabaari, jossa pääset täyttämään pullasi itse mieluisilla täytteillä. Jaa kuva sinun lempparipullastasi somessa #laskiaispullabaari ja #sodexosuomi.

Kevättalven herkuttelupäivät:

  1. Ystävänpäivä 14.2.
  2. Laskiaistiistai 1.3.
  3. Kansainvälinen naistenpäivä 8.3.

 

Kysy sinun lempileivonnaisia lähimmästä Sodexo ravintolasta / kahvilasta.