Kekri, Pyhäinpäivä, Halloween vai Dia de muertos? Eri maista lähtöisin olevilla juhlapäivillä on alunperin pitkät juuret, jotka sijoittuvat sadonkorjuun aikaan. Niitä yhdistää samantapaiset perinteet, johon liittyy kunnioitus edesmenneitä kohtaan, sadonkorjuun antimet sekä erilaiset uskomukset.

Kekriä vietettiin jo 2000 vuotta sitten. Se oli vuoden suurin juhla, joka päätti satokauden ja sen kunniaksi otettiin vapaata ja syötiin hyvin; nauriita, lihaa, juustoa ja olutta. Jotta esi-isät saatiin tyytyväisiksi, heille lämmitettiin myös sauna sekä ruokaa pöytään. Myöhemmin kekri on sulautunut pyhäinpäivään, jolloin hiljennytään muistelemaan vainajia.

Kuolleiden päivää eli Dia de muertos vietetään pääosin katolilaisissa maissa. Somistukseen, pukeutumiseen ja iloiseen yhdessäoloon käytetään käytetään paljon vaivaa ja aikaa. Alunperin Yhdysvalloista Suomeen rantautunutta Halloweenia, All Hallows' Eveä, juhlitaan myös sadonkorjuun aikaan.  Siitä onkin tullut koko perheen juhla, jolloin pukeudutaan, kaiverretaan kurpitsalyhtyjä sekä keppostellaan. 

Oli sitten juhlittava päivä mikä tahansa näistä tai aivan jokin muu, antaa sadonkorjuu meille syytä juhlaan.
 

Vinkki pimeän ajan selättämiseen

Kun valoista aikaa vuorokaudessa on vain vähän, niin haittaako muutama villakoira olohuoneen nurkassa? Käytä valoisat viikonloput mielummin metsässä ulkoillen. Sienisatoa löytyy aina pitkään marras-joulukuuhun saakka. Leivo vaikka sienipiirakka tai koristele haamumuffinit, sillä leipominen ja ruoanlaitto läheisten kanssa tekee hyvää myös mielenterveydelle. Jos kuitenkin keho kaipaa vaan lepoa, voit kysyä valmiita tai lähes valmiita Halloween-tarjottavia lähiravintolastasi. 

Ps. Sodexon tiimit intoutuvat tähän vuodenaikaan usein valmistamaan mitä ihastuttavimpia kotimyyntituotteita. Seuraa lempiravintolasi sivuja ja kysy lisää henkilökunnaltamme.