Me suomalaiset uskomme edelleen vahvasti ravintolaruokailun tulevaisuuteen. Tämä käy ilmi mm. Suomi Syö tutkimuksesta, jonka mukaan 83 % vastaajista kertoo, että koronakriisi ei tule vaikuttamaan palveluiden käyttöön pysyvästi. Kolmannes ruoan kotiinkuljetuspalveluiden ja take-awayn käyttäjistä kertoo tilanneensa enemmän ruokaa kotiin nyt kuin ennen koronaa. Lounas olisi kätevä ottaa mukaan, mutta mm. annoksen sisältö, ruoan alkuperä sekä pakkausmateriaalit mietityttävät.

Mietintä on aiheellista, sillä onhan ruokajärjestelmämme suurin yksittäinen syy kasvihuonekaasujen syntyyn ja aiheuttaa siten neljänneksen kaikesta maailmanlaajuisesta CO2 hiilidioksidipäästöistä. Sen lisäksi kolmannes kaikesta tuotetusta ruoasta päätyy hukkaan ja kaatopaikoille päätyvä ruoka aiheuttaa metaanipäästöjä, jotka taas kiihdyttävät ilmastonmuutosta edelleen. Me jokainen voimme kuitenkin itse vaikuttaa tähän pienillä ruokakäyttäytymisen muutoksilla kuten vähentämällä hävikkiä ja lihan käyttöä sekä suosimalla kasvispainotteista ruokavaliota.

Selvittämällä oman hiilijalanjälkesi pääset kiinni niihin tekijöihin, joilla juuri sinä pystyt eniten vaikuttamaan.

Tarjoamme ravintoloissamme täysipainoista ja maukasta kasvisruokaa, joka tukee arjen hyvinvointia ja jaksamista. Meillä kasvisruoka ei tarkoita sitä, että vain liha jätetään pois - tilalla on aina tuplasti makua sekä vaihtelevia kasvisproteiinien lähteitä. Syksyllä järjestämme useita kasvispainotteisia tempauksia. Lokakuussa on hyvä mahdollisuus testata lihattomuutta ja marraskuu alkaa maailman vegaanipäivällä. 

Lähestyviä ruokapäiviä

  1. World vegetarian day 1.10. 
  2. Lihaton lokakuu 
  3. Maailman nälkäpäivä 16.10. 
  4. Maailman vegaanipäivä 1.11.

Tiesithän, että tarjoamme ravintoloissamme lounaan loppupuolella mahdollisuuden noutaa ylijäänyttä ruokaa edullisempaan hintaan. Voit noutaa ruokaa omaan 1 l / 0,5 l kestoastiaan tai jos rasia unohtui meiltä löytyvät pakkaukset ovat muovittomia ja aina elintarvikekäyttöön soveltuvia.

Valmistamme etenkin nyt ruoan tehostettujen hygieniakäytäntöjen mukaisesti, sinun ja meidän turvallisuuden vuoksi. Tarjoamiemme lounaiden tuotesisällöt, ravintosisällöt sekä lihan alkuperämaatiedot löytyvät ravintolakohtaisilta sivustoilta aina menun yhteydestä. 

Tervetuloa ruokailemaan kanssamme!