Nyt on aika herkutella monipuolisella ja muuntautumiskykyisellä parsalla vaikka koko kevään ajan. Tiesitkö, että valkoinen parsa kasvatetaan maan alla ja vihreä maan päällä tai että vihreä parsa on ravintorikkaampaa, siinä on muun muassa A-, B- ja C-vitamiineja sekä rautaa?

Julistamme parsasesongin virallisesti avatuksi ja kutsumme sinut herkuttelemaan!

Vinkit kotikokille:

  1. Parsan voi valmistaa niin keittämällä, paistamalla kuin grillaamallakin. Yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta – mikä on sinun suosikkisi?
  2. Keitä näin: Leikkaa puumainen alaosa pois ja kuori tarvittaessa. Laita nuput ylöspäin kiehuvaan veteen, johon olet lisännyt suolaa. Keitä tankojen paksuudesta riippuen, vihreää noin 6 minuuttia ja valkoista noin 12 minuuttia.
  3. Paista näin: Leikkaa puumainen alaosa pois ja kuori tarvittaessa. Kuumenna öljyä pannulla ja paista parsaa 5–10 minuuttia, kääntele välillä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Uunissa näin: Leikkaa puumainen alaosa pois ja kuori tarvittaessa. Mausta tilkalla öljyä, suolalla ja pippurilla. Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä mutta vielä napakoita.

Nauti kanssamme parsasesongista!