Meksikon lipun värit, punainen, vihreä ja valkoinen, muodostavat meksikolaisen aterian perustan: punaista tomaattisalsaa, vihreää avokadokastiketta ja valkoisia maissilettuja. Nam! Yksinkertaista ja niin hyvää.

Tulisuus ja chilit ovat meksikolaisen keittiön sydän. Suosituimpia mausteita ovat chilin ohella valkosipuli ja tuore korianteri sekä kaneli, juustokumina, neilikka ja kaakao. Veden kielelle tuovat erilaiset tacot, fajitakset ja burritot.

Jos ihastut meksikolaisiin makuihimme, niin ravintoloistamme on pop-upin aikana ostettavissa myös erilaisia salsoja helpottamaan kotikokkailua. 

Parhaiten pysyt kärryillä kunkin ravintolan tapahtumista seuraamalla oman Sodexo-ravintolasi somekanavia Instagramissa ja Facebookissa.

Kokeile myös kotona autenttisen reseptin mukaista guacamolea 

  • 4 syöntikypsää avocadoa
  • 2 tomaattia, pilkottuna kuutioiksi
  • 4 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 tl limenmehua
  • 1-2 valkosipulin kynsi
  • 1 tl suolaa
  • (lisäpotkua chilistä ja korianterista maun mukaan)

Kuori avocadot ja pehmennä ne haarukalla muussaten kulhossa. Lisää pilkottu tomaatti, sipuli, valkosipuli, limenmehu  ja suola.

 

Tule herkuttelemaan! Buen provecho!