Korealaisen keittiön ruuat ovat monipuolista, maukkaita ja mausteisia, ja niissä maistuvat viisi perusmakua: hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen. Maan keittiö on saanut vaikutteita naapurimaastaan Japanista, mutta korealaiset ruuat ovat maultaan huomattavasti japanilaista ruokaa voimakkaampia.
Korean kansallisruoka on yhtenä maailman terveellisimmistä ruuista pidetty kimchi, joka perinteisesti valmistetaan kiinankaalista hapattamalla sekä maustetaan sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä. Kimchiä voi nauttia sellaisenaan tai lisätä erilaisiin ruokiin, kuten riisiin, patoihin, munakkaisiin, keittoihin ja wokkeihin. Kimchin ohella myös muut hapatetut tuotteet, kuten kalat, ovat korealaiselle keittiölle tyypillisiä ruokia. Tavallisesti ruuat tarjotaan useiden erilaisten lisukkeiden eli panchaneiden kanssa.
Maan keittiössä soijatuotteilla on keskeinen rooli tofun, kastikkeiden ja tahnojen muodossa. Ruuissa käytetään runsaasti myös merilevää ja seesaminsiemeniä. Suosittuja käytettäviä raaka-aineita ovat kaalit, bataatti, peruna, porkkana, erilaiset sipulit, inkivääri, pinaatti, salaatinlehdet, kesäkurpitsa, sienet, kurkku ja paprika.
Myös grilliruuat ovat Koreassa suosittuja, ja Korean BBQ on maailmanlaajuisesti tunnettu käsite. Perinteisiä korealaisia grillattavia ruokalajeja ovat muun muassa bulgogi ja kalbi.
Tule ja heittäydy makujen vietäväksi!
Tarkista oman ravintolasi ruokalista osoitteessa https://www.sodexo.fi/ravintolat.
Leikkaa kiinankaali ja laita sivuun odottamaan. Lisää vesi, sokeri, etikka, pyreet, kalakastike ja kasvisfondi kattilaan. Kiehauta ne ja mausta suolalla. Lisää joukkoon kiinankaalit ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi kuutioitu tofu, leikattu korianteri ja seesaminsiemenet.