Tiesitkö, että opiskelijaravintolat ovat lähes poikkeuksetta kaikille avoimia ravintoloita. Monet kampukset myös vuokraavat auditorio- ja neuvottelutiloja, joiden lisäpalvelut ja tarjoilut eivät ole pelkästään vastuullisia, vaan myös tavanomaista huokeahintaisempia.

Opiskelijaravintoloissa kannustetaan tekemään kestävän elämäntavan mukaisia valintoja osana arkea. Haluamme tehdä vastuullisesta ruokailusta mahdollisimman helppoa. Tästä osoituksena mm. noudatamme korkeakouluruokailun suosituksia, merkitsemme vastuullisimmat vaihtoehdot ruokalistalle ja tarjoamme kasvisvaihtoehdon aina ensimmäisenä. Hävikin osalta pihistelemme jokaisessa vaiheessa.

Sodexon korkeakoulujen ruokalista uudistuu alkuvuodesta 2024. Uusittu ruokalista vastaa yhä enemmän kestävän ruokatuotannon kriteereihin. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisia vaihtoehtoja opiskelijaravintolassasi tarjotaan. 

Klikkaa allaolevaa linkkiä ja vastaa kyselyyn 15.12. mennessä.

Arvomme makoisia palkintoja. 

Vastuulliset ruokailupalvelut

Tarjoamme päivittäin kasvisvaihtoehtoja

Opiskelijaravintoloissa on mahdollista valita päivittäin vaihtuvista kasvis- ja vegaanivaihtoehdoista. Kasvispainotteiset vaihtoehdot asetetaan ensimmäiseksi tarjolle linjastoon, jotta niitä olisi helppo testata ja täyttää oma annos vastuullisuus edellä. Omaa annostaan voi täydentää lisäkesalaattivalikoimasta löytyvillä laadukkailla kasvisproteiinin lähteillä ja vaikkapa viipaleella täysjyväleipää. Kaikkien kasvisruokareseptien riittävä proteiinipitoisuus on laskennallisesti varmistettu.

Helpotamme vastuullista valintaa lounaalla 

Ne ruokalajit, joiden hiilijalanjälki on ≤ 0,5 kg CO2, on merkitty ruokalistalle erillisellä merkinnällä. Myös grillipisteissä on tarjolla vastuullisempia vaihtoehtoja. Kysy rohkeasti keittiöstä ja tutustu opiskelijaravintoloiden ruokalistoihin

Hankimme vastuullisesti

Korkeakouluruokailussa raaka-aine valinnat tehdään kotimaisuutta ja sesonginmukaisuutta suosien esim. broileri, nauta, kananmunat, peruna ja viljatuotteet ovat lähes 100 % kotimaisia. Kalavalinnat tehdään WWF:n kalaoppaan mukaisesti.

Olemme Portaat Luomuun ohjelmassa portaalla 4

Sodexon opiskelijaravintolat ovat luomuravintoloita jo vuodesta 2016. Tämä tarkoittaa, että ravintolat käyttävät säännöllisesti yhteensä vähintään 8 merkittävää luomutuotetta. Luomua voi olla esimerkiksi itseleivotussa lounasleivässä, kahvilan leivonnaisissa, kasvisruoissa ja -keitoissa tai lisäkesalaattivalikoimassa. Myös kahvilapalveluissa tarjottava kahvi ja tee on aina luomua.

Myymme viimeistä murua myöten

Kaikissa ravintoloissa on käytössä jatkuvaluonteinen ylijäämäruoan myynti edulliseen rasiahintaan. Saman päivän jäljelle jääneet paikan päällä valmistettavat kahvilatuotteet myydään ResQ appiksen kautta. Kaksi kertaa vuodessa kampanjoidaan hävikin vähentämiseksi. Kansainvälinen hävikkiviikko järjestetään syksyllä ja Sodexon oman Wasteless Week alkuvuodesta.

Lue lisää ruokahävikkitalkoista