Sodexo ravintoloissa kartoitetaan jatkuvasti tapoja joilla voidaan vähentää erityisesti ruokahävikkiä, mutta myös veden, paperin, muovin ja energian kulutusta. WasteLESS Week aikana haastamme myös sinut miettimään, miten voisit omilla kulutusvalinnoilla toimia ekologisemman maailman puolesta.

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!

Pienillä jokapäiväisillä teoillasi, on suuri vaikutus pitkällä aikavälillä. Muutamia helppoja esimerkkejä tästä:

  • Sammuta valot poistuessasi huoneesta ja sulje sähkölaitteet joita et käytä
  • Mieti ennen kuin printtaat, että onko paperille todella tarve
  • Sulje hana kun et tarvitse vettä
  • Ota ruokaa sen verran kuin jaksat syödä

Tällä hetkellä kolmasosa maailman ruuasta menee hukkaan joka päivä. YK:n tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä 50 %:lla vuoteen 2030 mennessä ja myös Sodexolla on merkittävä rooli turhan hävikin vähentämiseksi. Ravintolamme myyvät ylijäänyttä ruokaa kotiin joko suoraan ravintolasta edulliseen rasiahintaan tai ResQ Club-sovelluksen kautta. Lataa sinäkin kännykkääsi ResQ Club -sovellus ja katso, mitkä Sodexon ravintolat myyvät ylijäämätuotteita alennushintaan sovelluksessa.

Lue lisää vastuullisuustyöstämme uudesta Yhteiskuntavastuuraportistamme. Raportissamme kerromme konkreettisin esimerkein siitä, kuinka olemme yhdessä asiakkaidemme ja työntekijöidemme kanssa jatkaneet positiivista ja pitkäjänteistä työtämme kestävän kehityksen eteen.