

Ruokahävikkiä muodostuu kaikissa ruokaketjun vaiheissa elintarvike-alan yrityksissä; niin ravintoloissa kuin kaupoissa. Tutkimusten mukaan suurin hävikki syntyy kuitenkin suomalaisissa kotitalouksissa, etenkin yhden hengen talouksissa ja lapsiperheissä, joissa valmistettavan ruoan määrää voi olla vaikea arvioida. Suomalaisessa kodissa arviolta 45-60 kg ruokaa vuodessa päätyy hukkaan. Henkilöä kohden tämä tarkoittaa n. 100 € arvosta ruokaa.
Tiesitkö? Suomessa kodeissa heitetään 120-160 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin. Väkilukuun suhteutettuna se on 20-25 kg syömäkelpoista ruokaa.
Hävikkiviikkoa vietetään jälleen 7.-13.9. ja tänä vuona viikon teemana on Ruokahävikki arjessa – keinot ruokahävikin vähentämiseen. Tästä inspiroituneena halusimme jakaa muutaman vinkin arjen ruokahävikin pienentämiseksi.
Lisää vinkkejä löydät Valtakunnallisen Hävikkiviikon järjestäjän Kuluttajan sivuilta.
Jaa oma arjen hävikkivinkkisi somessa: #arvostanruokaa #hävikkiviikko